Happy 2013 !

0

12.31.2012


I have decided to prepare a Bucket List for 2013 and make it come true. Basically, I wish a year which is away from routine, full of health and love. Let's get rid of our boundaries which we have created for ourselves, make fill our hearts with joy and love and always dream. Let's have the pleasure of making our dreams and aims come true. Let 2013 to be the best!

2013 için kendime bir Bucket List yapmaya ve onları gerçekleştirmeye karar verdim. Bu liste; rutinden uzak, sağlık ve sevgi dolu bir 2013 hakkında. Yarattığımız sınırlarımızdan kurtulalım, sevgi ve aşkla dolduralım kalbimizi ve hayal edelim. Kendimize bir hedef koyalım ve onu gerçekleştirmenin zevkini yaşayalım bu sene. 2013 en iyisi olsun!

Another Mention about Me...

2

12.29.2012

*Photos are taken from Arno's blog.

A nice gift from Arno, the French blogger who is writing about rubber boots, has been given to me for New Year. He again mentioned about my looks with my rubber boots. You can read the post about me from here. Such a honor for me!

Fransız blogger Arno'dan güzel bir yılbaşı hediyesi geldi bana. Daha önce de blogunda benden bahsetmişti, en son çizmelerimi kullandığım kıyafetimi beğenmiş. Buradan blogum hakkında yazdıklarını okuyabilirsiniz. Benim için bir gurur kaynağı oldu!

Sunny Days These Days

2

12.28.2012


This week the weather was great in Istanbul so I took some pictures, of course. My schedule is like full these days and thank God sunny days made it easier. This weekend will be calm for me with rest and writing thesis. How wonderful is that right? :) Then, let's celebrate New Year :) What are your plans for the weekend? Happy weekends!

Istanbul'da havalar bu hafta harikaydı, tabii fotoğraflarımı çektim hemen. Bu aralar çok doluyum ve bu tempo devam da edecek ama bu güzel havalar işimi daha da kolaylaştırdı kesinlikle. Bu haftasonu diğerlerine göre çok daha sakin geçecek, dinlenmeyi ve tezimi bitirmeyi düşünüyorum. Harika değil mi? :) Sonra da, yeni yılımızı kutlayacağızz. Sizin haftasonu için planlarınız neler? Mutlu haftasonları!!

Dress for New Year

1

12.26.2012


Yılbaşına çok az kaldı, 2013'ün ilk gecesi için planlarınız neler? Eğer planlarınız arasında 'şık' bir gece geçirmek varsa, işte size 'şık' bir kıyafet önerisi... Bu sezon favori rengim bordo. Enmoda sitesinde gezerken  bu bordo elbiseyi çok beğendim, hem elegan hem romantik... Elbisemle beraber siyah bir ceket ve kolye, 'gangster' şapkası ve tek elime giydiğim bir eldivenle güçlü ve soğuğa dayanaklı bir kombinle karşınızdayım. 'Clutch' çantam vintage, anneannemden almıştım. Sizce nasıl, sizin başka önerileriniz var mı? 

Few days left to 2013. What are your plans for the big night? If you are planning to have a 'chic' night, here you have a 'chic' suggestion... This season my favorite color is bordeaux. I loved this bordeaux dress from Enmoda, it is elegant and romantic... I have combined the dress with a black jacket and necklace, 'gangster' hat and a glove so that it will be more powerful and resistant to cold. My clutch is vintage form my grandma. Did you like it, do you have any other suggestions?

Zipped Dress

4

12.21.2012


Finally, I could publish my outfit. Here is my zipped dress which I was wearing for a job interview. Chic dress but with high heels it is more chic, ha? :)

Sonunda ne giydiğimi sizinle paylaşabildim, soğuktan fotoğraf çekemiyoruz. Bu arkadan fermuarlı elbiseyi bir iş görüşmesine giydim, aslında geçen sene de oldukça giyiyordum ama çekememiştik. Tabii, topuklu ayakkabılarla daha şık hale geliyor. Beğendiniz mi? :) 

Gifts for New Year

0

12.20.2012




Of course, I will suggest you some Christmas gifts as every blogger :) I won't talk too much, but I think a nice and special Christmas card would be sufficient. But for those who want to buy some gifts, here are the suggestions for you... 

Sizi hediye seçenek bombardımanına sokmadan bırakacağımı mı sandınız? Tabii ki hayır :) Çok konuşmayacağım, direkt hediyelere geçmek istiyorum. Bence özel yazılmış bir kart verseniz de yeter ama ısrar edenler için seçenekler koydum. Tabii bu sayede sezondan beğendiğim parçaları da göreceksiniz. El yazımla orjinal oldu :)

What are there on my Desk?

0

12.17.2012


Today's Inspiration

0

12.16.2012


I couldn't do photo shoots this week. Because, I can't see anyone and also I can't go out from school. But you will see some special photo shoots soon with new outfits. Stay tuned.
Today is really cold sunday at Istanbul. I collected some photos to inspire you. Have a good Sunday!

Bu aralar fotoğraf çekimi yapamadım, ne kimseyle görüşebiliyorum, ne okuldan çıkabiliyorum. Ama yakında çok özel çekimler gelecek, yepyeni kıyafetlerle. Beklemede kalın. 
Bugün kapalı bir pazar günü, ben de sizin içinizi açacak fotoğraflar topladım sağdan soldan. İyi Pazarlar!

4 Looks with my Balenciaga

0

12.15.2012


Hello everyone. How is your weekend going? 
For today, I want to show you my 4 looks with my leather jacket. Most of them were shot in U.S. Memories...

Herkese merhaba. Hafta sonunuz nasıl gidiyor?
Bugün size deri ceketimle daha önce yaptığım kombinleri göstermek istedim. Çoğu Amerika'da çekilmişti. Anılar anılar...

Fashion Activities at Istanbul

2

12.12.2012

* Summer, summer, summer...

1- There is a sample sale at Nişantaşı L'Appart in 14-15 December. I assure you there will be really good fashion pieces.
2- Next week, there will be second GalataModa Fest. of the year. I am excited to see new fashion designer pieces. Here is the Facebook Page of the activity.
3- There are 'Talk Mode' seminars, you can choose one which suits your aims. Here is the detailed info.
Happy, 12.12.12 :) 

1- Bu hafta 14-15 Aralık'ta Nişantaşı L'Appart'da Sample Sale var. Çok güzel parçaları bir araya getirdiklerini unutmayın ve soluğu orada alın.
2- Haftaya GalataModa'nın bu yıl ikincisi yapılıyor. Bir ziyaret edelim bakalım, bu sefer almaya değer neler olacak. Etkinliğe buradan ulaşabilirsiniz.
3- İstanbul Moda Akademisi'ndeki istediğiniz 'Talk Mode' seminerlerini kaçırmayın, bu ay 2 tane daha var, ayrıca tasarımcılarla tanışma fırsatı da bulabilirsiniz. Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşın.
Ayrıca, 12.12.12'niz kutlu olsun, çok güzel bir gün geçirin :) 

Tunic sur Shirt

0

12.10.2012


When it is cold outside and you dont have enough jumpers like me, you can wear long sleeve shirt with tunics. Then, you can add a scarf to make it warmer. Here is the example :)

Dışarısı soğukken, benim kadar az kazağınız varsa, uzun kollu üstünüzü tünikle renklendirin. Bir de atkı atarsanız boynunuza artı bir şıklık yaratabilirsiniz. İşte size örneği :)

Music Suggestions

0

12.09.2012

*Photo form San Francisco...

So cold in Istanbul nowadays. Now, I am sitting at home studying, yesterday I wandered around a little bit. I can't support my yesterdays experiences with photos because it was so cold and we couldn't able to take photos, think about it :) Nisantasi was perfect again with all New Year decor. We tried to get warm with wine as usual. This degree of cold really makes me tired. Anyway, I want to suggest you some music perfect for winter to listen;

Bu havaların soğukluğunu ne yapacağız? Dışarıdayken çok üşüyorum. Şimdi oturdum evde ders yapıyorum, dün biraz gezdim. Size notlarımı geçeceğim ama maalesef fotoğraflarla destekleyemeyeceğim, soğuktan fotoğraf çekemedik resmen. Nişantaşı'nı mutlaka gezin, muhteşem süslemişler her yıl olduğu gibi. Nişantaşı City's de Mahalle açılmış sonunda. Güzel, esprili bir ortam ama çok gerekli miydi, ondan emin değilim. Değişik bir konsept olmuş, gidin ve kararını siz verin. Sonra trafik nerede yoksa oraya gitmeye karar vererek kendimizi Etiler'de bulduk, biraz nostalji olduk Etiler'e gidince ama yeniden canlanması hoşuma gitti oranın. Şaraplarla ısınmaya çalıştık ama bir yere kadar. Güzel sohbetli, eğlenceli bir akşamdı. Ama üzerimdeki kazağın ağırlığı gerçekten beni sıktı, bu kadar soğuk olmasın isterdim, beni yoruyor.
Gününü evde sıcacık geçirecekler için birkaç müzik önerim olacak;

Great News from H&M

0

12.07.2012

*All recycled, looks wonderful :)

I got super news from H&M which gave me hope and happiness. You know I support intelligent consumption, you can find my post about it here. As from February '13, H&M will start to collect your old clothes, they can be really old, it doesn't matter and then I:Collect company will recycle these clothes for them to be wearable again. For every bag of clothes, you will get 5 TL gift cheque for H&M. H&M is the first brand which applies this kind of project. I hope there will be more projects about recycling.  
By the way, in yesterdays post I mentioned about a fragrance 'Forever Red' by Bath & Body Works, for those who are asking, you can find it's original bottle after you click on Continue Reading. 

H&M'den süper bir haberim var, çok mutlu oldum hatta umut verdi bana. Biliyorsunuz, bilinçli tüketimi desteklerim, bu konudaki yazımı buradan okuyabilirsiniz. Şubat '13 ten itibaren, eski kullanılmayan kıyafetlerinizi, H&M mağazalarına bırakabileceksiniz. Böylece, çöpe gitmeyecekler, I:Collect aracılığıyla geri dönüşümle yeniden kullanılabilir hale getirilecekler. Getirdiğiniz her torba karşılığında 5TL hediye çeki alacaksınız. H&M bu geri dönüşüm projesini gerçekleştiren ilk marka, umarım farklı projelerle diğer markalar da bu tip bilinçli uygulamalar yapar. 
Bu arada dünkü yayınımda, Bath & Body Works'den Forever Red adlı bir parfümden bahsetmiştim, soranlar için orijinal şişe fotoğrafını aşağıya koydum, fiyatı da 89 Lira'ymiş. 

Forever Red

0

12.06.2012


I picked up some red details for you for sake of New Year :) Red scented candles, red wine with souflé and Forever Red Fragrance by Bath & Body Works. Can you feel the sweetness and also power of them? They all smell good, give pleasure and can be a present for yourself or your loved ones. Which one do you prefer? For me, I can combine all of them.  

Bugün sizin için Yılbaşı hatrına bazı kırmızı detaylar fotoğrafladım :) Kırmızı kokulu mumlar, sufleyle kırmızı şarap ve Bath & Body Works'ten 'Forever Red' parfümü. Tatlılıklarını ve güçlerini hissedebiliyor musunuz? Hepsi hem kendiniz, hem sevdikleriniz için güzel hediye alternatifleri, çok güzel kokuyorlar ve en önemlisi keyif veriyorlar. Sizin hangisini tercih edersiniz? Benim için hepsi bir arada olabilir.

Bordeaux Pants

0

12.05.2012


I was searching for a nice bordeaux pants and finally I found one at Topshop. They are so skinny and have a nice tone of color. I am so excited to combine and show them to you. Also, I think you will see me a lot near Christmas trees, I just love red and glow, what can I do? :)

Aylardır güzel bir bordo pantolon arıyorum ve sonunda buldum bir tane (Topshop). Bayağı bir skinny ve güzel bir bordo tonu var. Değişik şekillerde kombinlemek ve sizlere göstermek için sabırsızlanıyorum. Ayrıca, bu ay beni bol bol Yılbaşı ağaçlarının yanında göreceksiniz heralde, kırmızıyı ve ışıltıyı seviyorum, ne yapayım? :)

New Year Joy

0

12.04.2012


December comes, Christmas decors are all around, thanks to that we become so positive, wish good things for next year. We want to open a new page and we feel so curious about what to live next year. 
I also want to decor my balcony instead of my little tree. I hope people who see lights all over my balcony will feel the same positiveness as me. Did you like it?

Aralık ayı oldu mu süslemeler başlıyor, yılbaşı sayesinde pozitif doluyoruz, dilekler diliyoruz, bu sene bunu yapacağım, şunu yapmayacağım diye kararlar alıyoruz.Yeni bir sayfa açmak istiyoruz, önümüzdeki sene neler olacak diye meraklanıyoruz.
Bu sene de yürürken çevrede ve evlerde süsleri görüyorum, çok hoşuma gidiyor. Ben de balkonu süsleyeyim dedim, geçenler görsün benim hissettiğim gibi hissetsin istedim. Küçük bir yılbaşı ağacımız var aslında ama ben bu sene değişiklik yapıp balkondaki bitkileri süsledim. Baktıkça çok hoşuma gidiyor, siz de beğendiniz mi?         

Happy Birthday Caramélisée !

0

12.03.2012

            

Today is the first year anniversary of my blog Caramélisée. I have started this journey with bringing you news from U.S, then I have continued from Istanbul. My aim has been to inspire and amuse you about fashion, art and many more topics. As long as I have got nice and positive comments, I devoted myself to develop my blog and lived many good experiences thanks to it. So, one year has passed wonderfully. I hope I will make live this for more years, I will live much more good experiences and also make you live them. I thank for all your support. Happy birthday!

Bugün blogum Caramélisée'nin açılışının 1.yılı. Bu serüvene size Amerika'dan haberler getirerek başladım, daha sonra İstanbul'da devam ettim. Size moda, sanat ve daha birçok konuda ilham vermeye çalıştım. Olumlu, güzel geri dönüşler aldıkça daha da heyecanlanıp blogu daha da geliştirdim, geliştirdikçe çok farklı deneyimler yaşadım ve 1 sene harika bir şekilde geçiverdi. Umarım daha uzun yıllar bu blogu yaşatıp daha güzel ve sıra dışı deneyimler yaşayıp size de yaşatabilirim. Destekleriniz için çok teşekkür ederim. Mutlu yıllara hep beraber!

For Tomorrow

0

12.02.2012


For tomorrow, Gökhan and I prepared for you a nice and funny video for a special occasion. I hope you will like it, stay tuned!

Yarın için Gökhan'la beraber özel bir şey için değişik bir video hazırladık, umarım beğenirsiniz. Takipte kalın!  

Design Biennial '12

0

12.01.2012


I have never been to this kind of interesting exhibition before. Maybe you don't like projects (but you will), I recommend you to see this different organization. Let me describe you briefly; you enter to a dark room, you walk through dark corridor hearing voices. Then, you enter rooms and see projects. Videos and photos predominate the exhibition but also you should read to figure out what is going on. The main topic is urban renawal and urbanization in Istanbul. There are also other cities which you can compare with one another. You can see how our enegy is consumed by cities, every day we are exposed to noises, destroy of the city, dangers, how does structure suit to culture of societies. If you are in Istanbul, don't miss it... 
Near Istanbul Modern, there is exhibition of Ahmet Gunestekin called Encounter which is inspired by mythology and religion, you can find many photos down there...

Daha önce hiç bu kadar değişik bir sergiye gitmemiştim. Projeleri beğenmeyebilirsiniz (ki beğeneceksiniz), bu ilginç düzenlemeyi ve organizasyonu görmenizi tavsiye ederim. Size kısaca tarif edeyim, bir karanlık odaya giriyorsunuz, demir kapıdan geçip seslerle dolu karanlık bir koridorda ilerliyorsunuz. Odalara giriş yaparak projelerle karşılaşıyorsunuz. Videolar, fotoğraflar çoğunlukta, tabii yazıları da okuyarak daha çok aydınlanacaksınız. Her bir odaya girerken, burada ne var acaba diye meraklanıyorsunuz. Ana tema, İstanbul'da kentsel dönüşüm ve şehirleşme. Başka şehirlerden de örnekler var, böylece karşılaştırma imkanınız oluyor. Sizin de katılabileceğiniz çalışmalar var. Hükumete bol bol eleştiri var, sürekli alışveriş merkezi ve cami yapıldığı için. İçinde yaşadığımız şehrin bize ne kadar çok imkan sunduğundan ziyade insanlığı nasıl yuttuğu ve enerjimizi tükettiği gösteriliyor. Her gün maruz kaldığımız sesler, sürekli yıkılan inşaatlar, yeni yapılanlar, kültürlerin şehir yapısını nasıl kendine uydurduğu gibi konular işlenmiş. Nasıl yaşayıp gittiğimizi ve hızlı tükettiğimizi anlayacaksınız, algılarınızı çok açacaktır. Kesinlikle kaçırmayın...
Hemen yanında Antrepo 3'te (Istanbul Moda Haftası'nın yapıldığı yer) Ahmet Güneştekin'in Yüzleşme sergisine de mutlaka gidin, çok ustaca işlenmiş eserler var, mitolojik ve dini öğelerden esinlenilmiş. Neyse ki orada fotoğraf çekebildim, aşağıdaki linki tıkladığınızda görebilirsiniz...  
Tasarım Bienali fotoğrafları internetten alınmıştır.(http://www.hayatinitasarla.com/) 

Caramélisée All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger