Trends For Fall

2

8.12.2013


Tatil sonrası iş başı yapanlar, biliyorum ki depresyona girme ihtimaliniz var. Biraz sonbahar sezonuna girmekte yarar görüyorum :) Öncelikle, giyinirken püf nokta; trendleri aynen alıp uygulamak değil, onları kendimize göre farklı yorumlamaktır, yeri geldiğinde çok demode bir parçayı çok modaymış gibi taşımaktır. Böylece sokaktaki o havalı kadın olma şansınız artar. Bakalım bu sonbaharda, nasıl 'o kadın' olabileceğiz?

After holiday, motivation can be little down. However, dont worry, summer hasnt finished yet. But also fall is on the way, so lets have look at this fall's trends. Firstly, the basic tip when you are dressing is not to apply trends likewise but interpreting them according to you and your lifestyle. So you can be 'it-girl', so lets see how can we become 'it-girl' this fall?

Coffee Addiction

2


Tam bir kahve insanı olduğumu biliyorsunuz. Dün Moda'da yeni açılan Starbucks'ın hemen yanında butik bir kafe keşfettik, adı Mamboçino. Amerika'ya gittiğimde İtalyan kafelerinde içtiğim muhteşem İtalyan kahvesini İstanbul'da bulamamaktan şikayetçiydim, sanırım artık buldum. Kahvenin yumuşak içimlisi, hafif acı olanı makbul, keşke evime daha yakın olsaydı :) Kahveleri aslında Brezilya'dan geliyormuş, ben hemen çekilmiş Espresso'sunu edindim, böylece artık sabahları Lattemi yapar, afiyetle içerim. Kısacası, herkese tavsiye ederim, gidin Mamboçino'nun bir kahvesini için. 

You know that I am totally a coffee freak. Yesterday, I went to a coffee house in Moda called Mamboçino. I can't forget the taste of Italian coffee that I tasted in United States in Little Italy. In Istanbul, I couldnt find that taste until I discovered Mamboçino yesterday. Actually, the essence are made in Brasil but it is really like Italian coffee like soft and a little bitter. I also bought its Espresso, I am planning to make Latte and drink every morning. My favorite start to day: Coffee

Bayramda Ne Giyilir, Neler Yaşanır?

4

8.08.2013


Çalışan insanlar için bayram, tatil demek, özellikle de yaza denk gelince. Ama şunu unutmayalım ki, aslında bayramda büyüklerimizi ziyaret eder, ikramlardan bol bol yer ve en sevdiğimiz kısım harçlık alırız. Bayramların geleneksel Türk halkı için önemini unutmamak gerek, eskiden aileler ziyaret için bayramlıklar alırmış. Sanki kurumsal şirkette işe gidermiş gibi resmi giyinilirmiş. Mişli konuşuyorum çünkü bizim ailede hiç böyle olmamıştır. Kalabalık bir aile sayılmayız, ya hep beraber toplanır yemeğe gideriz ya da kısa ev ziyaretleri, tabii nispeten şık giyiniriz. Eğer bayram ziyaretlerine gidenlerdenseniz, etek ya da pantolon giymenizi ve şık bir bluzla tamamlamanızı öneririm. Net kıyafetler giyin, çok karıştırmayın ortalığı. Gördüğünüz gibi biz bayramı dün akşam kutladık bile. 
Bayram ziyaretlerinde klişelerden bahsetmezsek olmaz. Öncelikle, uzaktaki tüm akrabalar aranır, uzun bir telefon seremonisi cereyan eder. Tüm ailenin fertleri, karşı tarafın tüm aile fertleriyle konuşur, düşünün ne kadar uzun. "Nasılsın, napıyorsun, iyi bayramlar" çevresinden dönen bir konuşma. Sabah sizi bekleyen uzun ve zorlu yolculuğa çıktığınızda sokaklarda ellerinde çiçek çikolata, şık giyinmiş ailelerle karşılaşılır, bir resmiyet. Bazen annenin gözünde kaynanasına gidecek olmanın gerginliğini görebilirsiniz. Kalabalık ailelerde ev ziyaretleri çok olur dolayısıyla zorlu bir gün sizi bekler. Her gittiğiniz evde her şeyi yemek zorunda olunca müthiş bir mide problemiyle karşı karşıya kalırız. Aile büyükleri yemek konusunda çok hassastır, dolayısıyla çok da ısrarcı olurlar, her ikram ettiklerini yiyelim isterler. Hat safhada şeker bombardımanıyla karşı karşıya kaldığımız çoktur. Hayatınızda beklentilerin yoğun olduğu bir dönemdeyseniz, yandınız. Sınıfı geçtin mi, mezun oldun mu, iş buldun mu gibi sorularla biraz sıkılmanız mümkün.  
Tüm bunlardan sıkılıyor olsak bile o kadar da isyankar olmaya gerek yok. Günün sonunda mutluyuzdur çünkü bir sevgi selinden çıkmışızdır, uzun zamandır konuşmadığımız insanların sesini duymak bile iyi hissettirir aslında. Bayramlar da bunun için değil mi zaten? Aile büyüklerimiz bu anları iple çekiyor, biz de ileride aynı olmayacak mıyız? Siz bunu bir düşünün, İstanbul'daysanız, bomboş bir İstanbul'un tadını çıkarmaya bakın. Herkese mutlu bayramlar.

Summer Hangouts

1

8.06.2013


Bazı yazılarımı ilişkiler, gözlemler ve modayı karıştırarak yazmaya karar verdim. Hem tepkilerinizi çok sevdim, hem de yazmayı. Çok zevkli oluyor benim için.
Perşembe akşamı çok yakın bir arkadaşımın doğum gününü kutlamaya Bebek’te bir mekana gittim. Başarılı müziklerle dans etmemin yanı sıra bol bol gözlem yapma fırsatım oldu. Mekanda her türlü insan vardı. Ve dikkatimi çekenler çoktu;

Relationship and Styling Tips For Men 2

0

8.02.2013


Erkekler umurlarında değilmiş gibi davranırken aslında kadınların dünyasını çok merak ediyorlar aynen kadınlar gibi. Eminim, ‘bu kadın şimdi neden bunu yapıyor?’ diye anlam veremezken şu soruları da merak ediyorsunuz; aramızda neler konuşuyoruz, sürekli aşkın mı peşindeyiz, saçınız ve bıyığınızla ilgili radikal kararlarınız sonucunda sizi beğeniyor muyuz, neden trip atıyoruz? Şunu hiç unutmayın, her şeyin bir nedeni, bir cevabı var ve hiç de saçma değil. Bizlere çekici gelen yönleriniz kadar itici taraflarınız da azımsanamayacak kadar çok. Her ne kadar kadın erkek ayrımına karşı olsam ve kendimi feminist olarak tanımlasam da bazı farkları görmezden gelemiyorum, ne de olsa doğduğumuzdan itibaren bize maviyi mi pembeyi mi sevmemiz gerektiğine kadar öğretildi. Düşünürsek, ‘İşte bunlar hep seks’ lafı boşuna fenomen olmadı, tüm hayatımız kadın erkek ilişkileri üzerinden şekilleniyor. Öyleyse; size kadın gözünden sizi anlatmama izin verin, naçizane tüyolarımı da uygulamayı unutmayın. Bu arada feministim derken 'eyvah, yandık' diyorsanız bir kez daha düşünün, sadece her şeyin farkında olan ve yeri geldiğinde eleştiren bir kadınım.
Yazın son ayı Ağustos’a geldik bile. Belki kimimiz daha deniz havası alamadı, sarhoş olup denize atlamadı, yaz aşkı yaşamadı ya da sevgilisiyle hayal ettiği tatile çıkamadı. Hepsini bu aya sıkıştırmayı düşünüyorsanız, havalı bir tatil için tavsiyelerim hemen burada.

Caramélisée All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger