Summer in da City

7.02.2013


Bu yaz için planlarınız neler? Çeşme ve Bodrum mu, her yaz büyük bir hevesle gittiğiniz yazlığınız mı, küçük bir hafta sonu kaçamağı mı yoksa bir yurtdışı macerası mı? Benim için hiçbiri. Bu ara harıl harıl projeler peşindeyim, bu yaz içinde yapmak istediklerim var, tatil zaten elbet beni bulur. Anlayacağınız; ‘şehirde yaz’ konsepti benim için bire bir bu yaz. Şahsen hiç tatil planım yok ama her insan gibi eğlenmeyi ve rahatlamayı seven biri olarak benim de bir tatile ihtiyacım var tabii, e kim demiş şehirde tatil yapılmaz diye?
Öneriler için tık tık:

*Balkon keyfini hiç küçümsemeyin. Akşamüstü, işten geldikten sonra elinize alacağınız içkiniz, arka planda çaldığınız lounge müzikle başka yerlerde hissedebilirsiniz kendinizi. Masanızın üstüne mis gibi kokan çiçeğinizi de koymayı unutmayın. Balkonunuz yoksa mutlaka bir arkadaşınızın vardır ;)


*Parkların yükselişte olduğu bu dönemde, akşamları arkadaşlarınızla parklara gidip rahatlayabilirsiniz. Caddebostan sahil parkını hafta sonu için önerebilirim. Ayaklarınızı çimlere basın ve elektriğinizi atın.


*Hem bronzlaşmak hem de sıkılaşmak için eğlenceli bir egzersiz: Bisiklete binmek. Havalar da geç kararıyor, ben zaman buldukça bisikletteyim.

*İndirimlerden yararlanmak için bulunmaz fırsat, temmuz ayı bu konuda biçilmiş kaftan adeta. Bütün sevdiğimiz markalar indirimde ;) Alışveriş keyfini dorukta yaşayabilirsiniz, indirim hepimizde aynı etkiyi yapıyordur herhalde.


*Artık her köşede bir kahveci var, non-fat frappeler kilo almak istemeyenler için rahatlatıcı bir seçim.


*Hafta sonu havuz keyfi ve sonra boğazda salaş bir balıkçı. Benim için çok keyifli bir program, emin olun haftanız harika geçecek. Havuz için Polonezköy gibi biraz şehir dışında bir yere giderseniz, havanız değişir. Yer önerileri için benimle iletişime geçebilirsiniz.

*İstanbul’da konserler tükenmez. İstanbul Caz Festivali bunlardan biri. Bol bol dans edin, dans size yaz mevsimini hissettiren en iyi aktivitelerden biri.

*Gelelim en can alıcı konuya; yazın şehirde hem serin ve hafif hissetmek hem de şık olmak için neler giyebilirsiniz?
Belki bikini üstünde tunikle gezemiyoruz şehirde ama onun yerini bol elbiseler alıyor. Tulum da bence çok rahat ve şık bir seçenek olabilir. Tabii vücudumuza uygun tulumu bulmakta biraz zorlanabiliyoruz. Biraz vakit harcamanız gerekebilir ama bu zaten en sevdiğimiz egzersiz değil mi?
Benim çok başvurduğum günlük seçeneklerden biri de; şort tşörtle beraber büyük kolye veya küpeler. Altına dolgu topuk ayakkabı ya da sandalet giyebilirsiniz.
Akşamları bir davete ya da düğüne gideceğiniz zaman; iyi taşıyabileceğiniz bir kıyafet ve ona göre topuklar seçmeniz çok önemli. Geçenlerde bir kulüpte akşamüstü çaylarımızı içerken, düğün davetlileri gelmeye başladı. Kıyafet kritik etmeye bayıldığım için gözlemlerimi sizlerle paylaşmak isterim. Etek boyunuz uzunsa ayakkabı hizasında olsun, takılıp düşme tehlikesi yaşadığımız zaman kıyafeti güzel taşıyamıyoruz. Ayakkabınızın topuğu yürüyebileceğinizden fazla olmasın çünkü dik yürümekte zorlanıyoruz. Makyajınızın ve saçınız doğal olmasına çok dikkat edin. Kuaförden çıktığınızda saçınız rahatsız edici derecede yapılıysa, onu bozmaktan çekinmeyin, özellikle yazın maşalı saçlar için bunu söylemeliyim.

Daha fazla kıyafet önerisi için önümüzdeki haftayı bekleyin, 1 hafta boyunca bir sitenin Bugün Ne Giydim? köşesindeyim, size bol bol tavsiyelerim olacak ;)

Herkese güzel bir Temmuz ayı diliyorum. Şehirde yazın keyfini çıkarın ;)

0 comments:

Post a Comment

Caramélisée All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger