Fashion Photography and Family Day

1.29.2013


I have mentioned you earlier about the exhibiton about fashion photography. I have really missed these days that I spent with my family at weekends. We weren't able to find time to do art activities together for a long time. Firstly, the aim was to visit this exhibiton of fashion photography. Nickolas Muray is a famous photographer in the 1920's glamour period of New York in post war period. He had shoot photos of stars like Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor and also artists like Claude Monet... To show you, I have also shoot some photos but I know they are not so clear because of the glass. I hope you will enjoy!
Then, we went to a vintage restaurant and ate Turkish 'meze' and rakı which is Turkish alcohol drink. It was so cold and even snowing that we were so warm in there and had a cozy atmosphere. You see, I am very happy :)
I was wearing jeans and green jumper which are my lastly purchases. I hope you like them...

Pazar günü size sergiye gideceğimden bahsetmiştim. Bir aile klasiklerinden olan bugünü özlemişim. Uzun zamandır ne ailemin işlerinden ne kendi işlerimden böyle güzel bir güne vakit bulabilmiştik. Öncelikle amaç Pera Müzesi'nde moda fotoğrafları sergisine gitmekti. Moda fotoğrafçısı Nickolas Muray, 1920'ler New York'unun savaş sonrası zenginlerin felekten günler çaldığı dönemde çok popüler. O zamanların starlarının fotoğraflarını çekmiş ve fotoğrafları dergi kapaklarında yayınlanmış. Hatta Muray, Ladies' Home Journal dergisinin Mayıs 1931 sayısında çektiği ilk renkli dergi fotoğrafıyla tarihe geçiyor. Sizin için kendisinin eserlerinden fotoğraflar çektim ama önlerinde cam olduğu için biraz yansıdı maalesef. Umarım zevk alırsınız ama gitmenizi mutlaka tavsiye ederim, daha Nisan'a kadar ziyarete açık. Fotoğrafların yanı sıra o zamanların modasını da yakından görebileceksiniz
Daha sonra dışarı çıkarken bir baktık ki kar yağmaya başlamış. O kadar soğuktu ki, sonra Asmalı'da Sofyalı adlı restorana gittik, annemlerin müdavimi olduğu bu tatlı yere ben çok küçükken gidebilmiştim. Ortamda bir vintage havası esiyor ki bayıldım, fotoğraflarda göreceksiniz. Rakı ve mezeler, benim en çok sevdiğim kültürel özelliklerimizden. Gördüğünüz gibi keyfime diyecek yok :)
Son aldıklarımdan yeşil kazağımı ve kot pantolonumu giydim, böyle bir sanat günü için en rahat kıyafetler, beğendiniz mi? :)














































3 comments:

  1. Elif Yılmaz5:29 PM

    hem modayla hem sanatla ilgileniyor olman çok hoşuma gidiyor.. Tebrikler

    ReplyDelete
  2. I love Fashion5:52 PM

    Ortam çok güzel ya bayıldım, direkt gidicem ben de!

    ReplyDelete
  3. Anonymous9:35 PM

    Kazağının rengi ve boyu ideal takipteyimm

    Sevgiler

    ReplyDelete

Caramélisée All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger