Enmoda Styling

0

3.20.2013


Moda dolu günler Moda Haftasıyla beraber sona ermiş gibi gözükse de benim için moda biter mi? Yine karşınıza yeni kombinlerle çıkmam için az kaldı. Doğum günü heyecanım da cabası. Geçenlerde Enmoda markası için yaptığım styling çalışmalarını bir kolajla toparladım ve sizinle paylaşmak istedim. Sizin favoriniz hangisi? Benim favorim kesinlikle bu... 

Days of fashion may have ended but can be fashion over for me? I have new outfits to show you. Also, I am too excited for my birthday, I will be 24, can you believe it?
I did a collage of the styling works for the brand Enmoda and here I am sharing with you. Which one is your favorite? Mine is definitely this one...

Creme de la Creme - Elif Cıgızoglu

0

3.19.2013


Elif Cığızoğlu, işte Moda Haftası İstanbul'un en iyilerinden. Şu lazer kesimlere, renklere, detaylara verilen öneme ve ortaya çıkan kendinden emin, güçlü silüetlere bir bakar mısınız? Dünya standartlarında bir koleksiyon olmakla beraber kalitesi tartışılmaz. Ben en çok ceketlerin yaka kesimlerine, kullanılan leopar desenin rengine ve asilliğine, güçlü silüetlerin altında ince bantlı ayakkabıların zarif duruşuna, kürkün kullanılışına bayıldım. Sizce en güzeli hangisi?

Elif Cıgızoglu, here she is one the most successful of Fashion Week Istanbul. Look at laser cuts, colors, importance given to details then, confident and powerful silhouettes. The quality is unquestionable and totally world class. I loved the most cut of collars of jackets, print and nobility of leopard used in designs, elegant stripped heels under powerful looks and the use of fur. Which one is your favorite?

Couture Show - Begüm Salihoğlu

0


Koleksiyonunu çok beğendiğim tasarımcılardan biri de Begüm Salihoğlu'ydu. Salihoğlu Studio'da Couture tasarımlarını sergiledi, her birindeki işçiliğin harikulade olmasının yanı sıra alışık olmadığımız tasarımlarla karşılaştık. Tarz sahibi, hem yumuşak hem de seksi dokunuşları olan tasarımlardan kesinlikle istiyorum. Tasarımcının diğer koleksiyonlarına buradan göz atabilirsiniz.  
Studio uygalamasına gelince küçük çapta koleksiyonlar için güzel bir uygulama olmuş ama modeller için çok güzel bir deneyim olduğunu sanmıyorum, tamamen benim görüşüm. Gülme krizine tutulmuş modellere rastladım, ben de kesin krize girerdim :) Yürüyorsunuz, yakınınızda bir sürü insan fotoğrafınızı çekiyor, uzun elbiselerle ve topuklularla bir platforma çıkıyorsunuz ayrıca son derece loş bir ışık ve yüksek seste müzik... Ama biliyorum bu onların işi :)

One of my favorite designers is Begüm Salihoğlu. She shows us her Couture designs in Studio. Every one of them was spectecular with their quality and they are extraordinary. I definitely want to wear one of them because they have the style, both soft and sexy touch. You can see other designs of her from here.
When we talk about the Studio, it is good for small collections. But I think that it is not good for modesl because I saw models who were laughing, I would also laugh :) When you are walking, many people who are so close to you want to take your pictures, you have to stand up on a platform with long dresses and high heels. But I know it is their job :)

Aslı Guler Fashion Show

0


Katıldığım defilelerden biri de Aslı Güler'di. Açık ve yumuşak renklerin kullanıldığı nadir defilelerden biri diyebilirim. Doğal ve sade bir şehir kadını karşımızda, desenleri bir noktada kullanmayı seven ama düz renkleri daha çok tercih eden bu kadın iş sonrası kendini doğaya bırakan, keşfetmeyi seven ve hafta sonu hobisi yoga olan bir kadın izlenimi bıraktı bende. Sizin favori parçanız hangisi?

One of the fashion shows I attended was Aslı Guler. She was one of the rare designers who used soft colors for fall. We see natural and simple woman who like to use prints at some point but she prefers generally one color statement pieces.. I feel like Aslı Guler's woman like to give herself to nature after work, she likes to discover and her hobby is to do yoga at weekends. Which one is your favorite piece in the collection?

MBFWI - Last Day

1

3.17.2013


Çizgiler çizgiler... Bu sezon onlarsız olmuyor sanırım, hem siyah beyaz modasına hem de çizgi modasına uyarak Moda Haftası İstanbul'u bitirmiş olduk. Bu eteği daha önceden biliyorsunuz, bu sefer Beşiktaş'tan aldığım çizgili gömlekle kombinledim. Fular takmadan yapamadım nedense bu puantiyeli pembe fuları yıllar önce Koton'dan almıştım. Çizgili gömlek üstü puantiye de sezonun trendlerinden biri, kullanın. Sizce eski kombinim mi yenisi mi daha güzel olmuş?

Stripes stripes... This season we can't do anything without them. So, I have ended Fashion Week Istanbul with black-white and stripe trends. You know this skirt before, this time I wore it with striped shirt and a dotted pink foulard.You should wear dots and stripes together which is also this season's trend. So, which one of my outfits is better with this skirt?   

MBFWI Day 2

1

3.15.2013


Fashion Week Istanbul'un 2.gününde rahat bir tercih yaparak boyfriend jeans ve sivri burun ayakkabılarımı kombinledim. Tabii ki boyfriend jeans üstüne ceket olmazsa olmazlardandır. Çantaya eşarptan bugünkü kıyafetimde vazgeçicem, merak etmeyin :) Herkese eğlenceli bir haftasonu diliyorum!

On the second day of Fashion Week Istanbul, I preferred comfortable look with boyfriend jeans and jacket. The outfit has become more chic with pointy-toed heels. I will give up hanging foulards on my bag today, don't worry :)  I wish you all funny and happy weekend!

Nian by Nihan Buruk

0


Nian by Nihan Buruk defilesini baştan aşağı sevdim. Dinamik, farklı tarzını ortaya koymuş, sisteme karşı bir şehir kadınını izledik. Deri yine oldukça revaçta, siyah derinin yanı sıra beyaz ve kırmızı deriler de kullanılıyor. Uzun şortlar, bomber ceketler, ceket içine gömlek sonbahar için ön planda, unutmayın! Detaycı bir insan olduğumu bilirsiniz, ceketten pantolona uzanan zincir detayını çok beğendim. Sanki köstekli saat çıkacakmış gibi bir his uyandırıyor, ekstra modern havaya oldies havası katılması çok hoşuma gitti. Ah eskiler eskiler :) 3.güne maalesef katılamadım, boğazım fenaydı ama bugün heyecanla beklediğim Özgür Masur defilesine gideceğim. 2.gün ne giydim bundan sonraki postumda...

I loved the Nian by Nihan Buruk fashion show. Modern women were on stage who have style, different and against system. Leather is all over again, also white and red leather are used. Long shorts, bomber jackets and jacket on shirts are all fashion in faal, do not forget! You know that I love details so I loved chains seeming like chain watches just like oldies. Unfotunately, I couldnt attend on third day of fashion week because of the sickness but I will attend today to Özgür Masur who is one of the best. What I was wearing is on my other post... 


MBFWI - Day 1

1

3.13.2013

*Fotoğraf emircansoksan.net 'ten alınmıştır.

Mercedes-Benz Moda Haftası İstanbul'un ilk günü oldukça hareketliydi. Size daha önce söylediğim gibi tüm gün orada takılmadım, sadece Nihan Buruk'un defilesine katıldım. Bundan sonraki yazım Nian By Nihan Buruk hakkında... İlk gün bahar havasına uyarak bohem bir hava yakalamak istedim. Şapkadan eşarba, gömlekten oxford'lara kahve ve bej tonlarını tercih ettim. Kestane rengi çorap kıyafeti tamamladı, kesinlikle tavsiyem farklı renk çorapları deneyin ve risk alın. Normalde hiç almayı düşünmediğim bir renkti :) Ayrıca bu kıyafetle çok da rahattım, düz ayakkabı gibisi yok. Siz de beğendiniz mi?

First day of Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul was pretty dynamic. I just attended one fashion show which is Nian by Nihan Buruk which will be my second post. First day, I prefered a bohemian look which was really comfortable. My hat to foulard, shirt to oxfords all of the items were in color around beige and brown. Chestnut tights were the finishing touch. You should try different colors of tights because you cant know which would be appropriate, take risk. Anyways, did you like my first day outfit?

My Fashion Week Survival Kit

1

3.12.2013


Bugün Mercedes-Benz Moda Haftası Istanbul başlıyor. Bu sefer bütün gün Antrepo 3'te olmak yerine seçtiğim bazı defilelere katılma kararı aldım. Böyle daha verimli olacağını düşündüm, koleksiyonları da yorumlayabileceğim. Fotoğrafta gördükleriniz, Moda Haftası'na götüreceklerim. Moda Haftaları dışarıdan çok rahat ve elit gözükse de o ortam hiç öyle değil, en azından çalışıyorsanız. Hele ayaklarınızda topuklu varsa hayatınız çok daha zor. Neyse ki bütün gün orada olmayacağım için böyle bir şeyi dert etmiyorum şu anlık. Ama anın etkisine kapılıp orada olabilirim, bakalım spontane gelişecek. 
Eğer moda haftasına gidiyorsanız mutlaka; 
Fotoğraf makinesi - check
Düz ayakkabılar - check
Sakız, naneli pastil ve atıştırmalıklarınız -check 
Saçınıza şekil vermenizi kolaylaştıran krem ve tarak - check
Gözlük ve şemsiye - check
Kartvizitler - check
Allık, ruj ve el kremi - check
Parfüm - check 
Yanınızda olsun ;)
Sosyal medya araçlarımızı bir daha gözden geçirirsek: Twitter'da beni ve haberlerimi  @BigeGrsoy hesabımdan takip edebilirsiniz.  hashtagiyle paylaşımlarınızı yapabilirsiniz. Ayrıca, ben oralarda olmadığımda Netmoda hesabını tavsiye ederim, ben oradan takip edeceğim :) 

Today, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul başlıyor. I will attend some fashion shows which I choose to be more efficient. I will bring some really important needs to Fashion Week. 
If you are going to Fashion Week, you should bring
Camera - check
Flats - check
Gum, fresh pastils and some snacks - check
Hair spray and brush - check
Sun glasses and umbrella - check
Bussiness cards - check
Blush, lip gloss and hand cream - check
Perfume - check...
You can follow me via Twitter  @BigeGrsoy and share your thoughts with  hashtag.


Skirt of Difference

0

3.11.2013


Herkese harika bir hafta diliyorum. Mercedes-Benz Moda Haftası İstanbul'a yalnızca 1 gün kaldı, hazırlıklarınızı yaptınız mı? Renkli bir hafta olacak, buradan da haberleri size ileteceğim. Bugünkü kıyafetime gelirsek; bu eteği daha önce gömlekle kombinlemiştim, boyundan dolayı kombinlemesi zor bir etek ama cidden değişik bir parça. Etek; bordo çorap ve topuklu botlarla kendini gösteriyor. Fular, soluk yeşil kazak ve oversized ceket-kabanla beraber eski dönemlere gittik biraz. Moda Haftası için bu eteği farklı şekilde giymeyi düşünüyorum, deneyip göreceğiz. Siz nasıl giyerdiniz merak ediyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum... 

I wish all of you a wonderful week. There is only one day left to Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul. It will be wonderful week and my dear foreign followers can follow all news from Fashion Week Istanbul via Caramélisée. If we talk about today's outfit; I had combined this skirt with a shirt before, it is really difficult item to wear because of its length. Here, bordeaux tights and leather boots make it show itself. We went to old times with foulard, green pullover and oversized coat. I think I will wear this skirt for fashion week with different style. Let's wait and see. How would you wear it, waiting for your suggestions...

D.I.Y Dress

1

3.09.2013


Herkese güzel bir cumartesiden merhaba. Bahar havası içimize pozitif enerji dolduruyor, çiçek kokuları her yerde. Adeta yaşadığımızı hissediyoruz. Bu kıyafetimin rengi de fuşya, bahar renklerinden biri. Bu aslında bir trençkot, çok seneler önce Zara'dan almışım ama hiç giymediğimi itiraf edeyim. Biliyorsunuz şu anda mağazalar bahar kıyafetleriyle dolup taşıyor, tam 'hot season' zamanı, bu da demek oluyor ki kalite yoksunu bir tşört 50 lira :) Çok rahatsız edici, tabii markalardan bahsediyorum. Taksim, Beşiktaş mağazalarının yanı sıra eskileri değerlendirmenizi tavsiye edebilirim. İşte trençkottan yarattığım elbisem, küpe ve çanta vintage. Yorumlarınızı bekliyorum...

Hello from a lovely saturday. Spring weather definitely makes me positive, scent of flowers are everywhere. We can feel that we are alive. The color of this outfit is fuchsia, one of the spring colors. This dress is actually a trench, got it from Zara years ago. Now, it is hot season so that means expensive season. This is disturbing. That is why I recommend you to evaluate your oldies. Here is my D.I.Y dress from a trench, my earrings and bag are vintage. Waiting for your comments...

Leather Pants with Boots

0

3.08.2013


Soğuk havalar için ideal bir kombin önerisi. Kendime uzun zamandır bir deri tayt arıyordum ama genelde çok basit gözüktüler gözüme. Bu streç pantolon gerçek deri olmasa da deri görünümlü, ıslak bir görünümü var, hoşuma gitti. Üzerine istediğiniz gibi kazak, hırka, ceket giyebiliyorsunuz. Deri topuklu botlar bu pantolonu güzel tamamlıyor. Bu kıyafeti geçen hafta bir toplantıya giymiştim. Bu asimetrik kesimli ceket, etiketi kesilmişlerden, Caddebostan'daki bir mağazadan aldım, sorarsanız tarif ederim. Kalan sayılı soğuk günlerden birinde bu kombinden ilhamlanabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum...
8 Mart Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun! Bu kombini Kadınlar Günü'yle bağdaştırmak istedim ama yanlış olurdu. Bu kadınların gücünü temsil eden günün de diğer her şey gibi popüler kültürün kurbanı olmasına çok kızıyorum. Para kazanmak amaçlı bu konuda filmler, fotoğraf çekimleri yapılıyor, kadınların tek işi evi temizlemek gibi yapılan reklamların markaları Kadınlar Günümüzü kutluyor, aslında mesele çok daha derin. Şiddet gören kadınlar, toplumsal roller biçilmiş kadınlar, maddi-manevi hor görülen kadınlar için çözüm popüler kültür değil. Gücümüzü göstermek umuduyla... 

This outfit is nice for cold weather. I was looking for leather pants for long time but they were not so good in general. However, I found this so-called leather pants which has a wet look. You can wear it with everything like cardigans or jackets. These leather boots seem really perfect with them. I wore this outfit to a meeting last week. Also, I loved this asimetric jacket, got it from a cheap store where I always go and shop. I hope you can take some inspiration. Waiting for your comments...   
Happy Women Day! 
And have a wonderful weekend!

Spring is up!

0

3.06.2013


Mart'la beraber havalar düzeldi, bahar geldi, çiçekler açtı. Biz de çiçeklerle beraber açıldık, çekimlere başladık :) Sizler için farklı kombinler denedim, umarım sizlere ilham veririm. Burada desen üstüne desen trendini uygulama amacıyla çiçekli patchwork ceketimi yeşil çizgili tşörtümle tamamladım. Jean pantolon görünümü dengeliyor ve tahta topuklu ayakkabılar bu kıyafetin havasını bambaşka yapıyor. Babet giyseydim bu kadar havalı duracağını sanmam. Renkli giyinmeyi özlemişim. Siz de beğendiniz mi? Yorumlarınızı bekliyorum...

I loved this hot spring weather coming with March to Istanbul. So that, we started photo shoots. I tried 4 different looks to inspire you, I hope you like it. In this look, I prefer to apply print on print trend with my patchwork jacket and green tshirt. High heels make the look really cool, I don't think that flats would be same with them. I have missed wearing colorful. Did you like the outfit? Waiting for your comments...

Caramélisée All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger