Career Tips

6.29.2013

Beni yakından tanıyanlar bilir, üniversiteye başladığımdan beri kariyer üzerine yoğunlaşmışımdır. Hayattaki en büyük hayalim, sevdiğim işi yapmak bu yüzden de birçok staj yaptım, para almadan çalıştım, üstüne para verdiğim bile oldu :) Böylece istediğim işi bilecektim ve ona göre devam edecektim. Sevdiğin işi yapınca para nasıl olsa gelir düşüncesinde bir insanım. Geçirdiğim bu yoğun hafta sonunda kendi deneyimlerime göre kariyer yolundaki takipçilerime naçizane birkaç tavsiye vermek istedim:
1- Denemeden bilemezsiniz. Bir çok insanı dinliyorum, hayalleri var ama o sektöre hiç girmemiş. Öğrencilik yılları deneme yanılma yöntemini uygulamak için en uygun zaman. Bu yüzden maymun iştahlı sıfatından kurtulamamış olsam da hiç pişman değilim.
2- Büyük düşünün. Sektörde yükselmiş insanlardan randevu koparın ve kafanızdakileri aktarın. Gerisi gelir. 
3- İnisiyatif aldığınızı gösterin; bir blog açın, bir sosyal sorumluluk projesi başlatın, yeni bir şeyi başlatıp sorumluluğunu almak yurt dışında aldığınız pahalı eğitimlerden çok daha fazla dikkat çekiyor. Uğraştığınızı gösterin.
4- Kazanacağınız para odaklı değil, sevdiğiniz iş odaklı olun. Kazanacağınız para ilk yıllarda sizi çok mutlu edebilir ama uzun vadede mutsuz olursunuz. 
5- Çevrenizin dediklerini dinleyin ama sizi domine etmesine izin vermeyin.
6- İş görüşmesine giderken gittiğiniz şirketi iyi tanıyın, kendinize güvenin, endişeye yer vermeyin. Unutmayın, bir şey olmuyorsa çok daha büyük bir kapı açılacak demektir. 
7- Hayalinizde bir iş varsa, o işin olmasını beklemeyin, onu yaratın. İyi bir bütçeniz varsa bu iyi bir şey ama sahip olduğunuz çevre ve irtibatlar en önemlisi.
Şu an kariyerimde yapmak istediklerimi yürürlülüğe koyma aşamasındayım. Sendelediğim çok zaman oldu ve olacak ama en güzeli de bunlardan ders çıkarıp ileri yürümek ;) Biraz olsun size ilham verebildiysem ne mutlu.
Sormak istedikleriniz için bana ulaşabilirsiniz: bigegursoyblog@gmail.com

People who know me very well can say that I have focused on my career since I was in university. My biggest dream in life is to do what I love for living that is why I did many internships and I even spent money for jobs :) I always think that if you do what you like you will gain money no matter what happens. I wanted to give you some suggestions about career for those who want to benefit:
1- You cant know unless you experience. I listen many people, they have many dreams but they havent been in the sector before. Best moments to try is your studentship periods. That is why many people define me as capricious however I dont regret at all. 
2- Think big. Get appointment from people who are on top of their career and tell your thoughts. 
3- Show that you take initiative. Open a blog, start new social responsibility project, start something new and take responsibility for it. Be sure that it will take more attention than your expensive education. Show that you are trying. 
4- Do not focus on money, focus on what you love to do. Otherwise you will be unhappy in long term.
5- Listen what your relatives say but dont let them be dominant on you.,
6- Know very well the company you are going for job interview, dont be panic. Dont forget that if something you want dont happen, it means that someting better will come out. 
7- If you dream of a job, dont wait for it, just create it. If you have money that is good but the most important is your network and contacts.
Now, I am on my way to make real what I want in my career. I had so many times failed but will be. But the best thing is to take lessons and move on ;) If I could give you some inspiration, it will make me happier.
You can reach me via bigegursoyblog@gmail.com, if you have further questions.




And always have FUN :)

0 comments:

Post a Comment

Caramélisée All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger