Styling Tips For Men

6.15.2013


Günlerdir ülkemizde yaşanan son derece önemli olaylardan dolayı moda hakkında yazı yazmayı çok saçma buldum. Geleceğimizi ilgilendiren bu çok önemli hak arayışı kazanımlarımızla devam ediyor. Taksim dayanışması tarafından alınan 'haksızlıklara karşı mücadeleye devam' kararının sonuna kadar arkasındayım. Bu sırada hayatımız da biraz biraz normale dönmeye başladı, şu anda 'eğlence'li postlar yayınlamaktansa moda adına yararlı olacak birkaç bilgi paylaşmak istiyorum. 
Bugün bazı erkek arkadaşlarımdan aldığım sorular ışığında erkek stili hakkında bir yazı yayınlıyorum. 'Bu işlerden hiç anlamıyorum, nereden giyinebilirim, hangi sitelere bakabilirim?' gibi soruların cevaplarını burada bulacaksınız. Öncelikle, erkek giyimiyle ilgili kendi fikirlerimden bahsedeyim. 
1-Renkten korkmayın. 
2-Yerine göre giyinin ve saç, sakalınızı ona göre düzenleyin. Mesela, 'hipster' denen tarz, saç sakal birbirine karışmış serseri görünümü bazı erkeklere yakışmakla birlikte resmi bir yemekte absürd durabiliyor. 
3-Deri bileklik ya da deri kayışlı kolye dışında takılan takılar itici duruyor. 
4-Tüm vücudu sarıp sarmalayan tşört ve pantolonlar 'çok uğraşmışsınız' izlenimi veriyor. Yani, giydiklerinizin hepsi öyle olmamalı. Biraz bolluk her zaman iyidir ve daha karizma durur. 
5-Gömlek düğmelerini çok açmak kötü bir görüntü oluşturuyor. 
6-Kadınlar arasında çok tartışılan diğer bir konu ise, erkekler parmak arası terlik giymeli mi giymemeli mi? Bazı kadınlar bundan tamamen nefret etse de ben yerine göre olunca beğeniyorum. Çok renkli, plastik ve çok ince olmadıkça, şortun altına giyildikçe bence güzel. Birkenstock'ları tavsiye edebilirim. 
Bunların tamamen benim fikirlerim olduğunu tekrar belirtmek isterim. 
Alışveriş edebileceğiniz yerlere gelince; herkesin bildiği Zara, Massimo Dutti, Scotch&Soda bu işte en iyilerinden, çünkü bence çok tarz ve değişik. Fabrika, Beymen Club, Dockers daha resmi tercihler için. Ucuz seçimler için Bershka, Pull&Bear ve H&M'e gidebilirsiniz. Ayrıca, pazarı da hiç küçümsemeyin.
Bu yaz neler giyebilirsiniz? Aşağıda koyduğum fotoğraflar ve açıklamalarından yararlanabilir, fotoğrafları aldığım sitelerden daha fazlasına bakabilir ve bunu alışkanlık haline getirebilirsiniz.

For days, while protesting in Turkey, I didnt want to post anything about fashion. It would be so absurd because these protests are really important for the future of Turkey. You all know my previous post about these protests. As for the last news, they have decided to keep on fighting for freedom and against injustice which I truly support.
So, today I have decided to publish styling tips for men which will be not so 'amusing' but useful  for those who have some questions in mind about men styling because I am asked for style suggestions from my male friends.     
Firstly, let me talk about my own general ideas about men clothing:
1-Don't afraid of color.
2-Dress according to where you are going and care for your hair and beard according to that. I mean even if I like hipster style for some men but when they go to an official place with exact same style, it looks not so good. 
3-Only leather bracelets or necklaces are nice accesories for men.
4-Pants and tshirts which wrap your body seem like you worked so hard. So, a little bit looseness looks always cooler and charismatic. I mean the all look on you shouldnt show all your body curves. 
5-Don't open your shirts buttons until your chest.
6-Other discussion is between women is whether men should wear flip flops or not. I think they can wear according to place they are going. I think they shouldnt be plastic, I can recommend Birkenstock. 
I want to highlight again that they are all my own ideas.
Places where you can do shooping are Zara, Massimo Dutti, Scotch&Soda whch are very stylish. For more official looks; Fabrika, Beymen Club, Dockers (Turkey). For cheaper choices, Bershka, Pull and Bear and H&M are good.
What you can wear for summer? You can see from photos below, find more from websites I referenced and make this an habit of yours.

Bloglar / Turkish blogs:
nicethingsforniceboys.com


Aslında gayet sıradan bir tarz, jean üstüne kadife gömlek, kolların kıvrılması ve içinden başka bir kumaş çıkması güzel bir hava katmış ve tabii ki oxford ayakkabılar oldukça şık.
Actually it is casual look with velvet shirt on jeans. The way he crinkles sleeves and seen of another pattern is very cool and oxfords are really chic. 

Aynı renk pantolon ceket takım içine giyilmiş ekose gömlek çok güzel bir farklılık yaratmış. Bunu bu sene çok moda olan çizgili gömleklerle yapabilirsiniz. Örneğin, lacivert pantolon üstüne lacivert üstüne beyaz çizgili gömlek ya da tşört giyebilirsiniz.
Inside the same colors of pants and jacket, you can wear different kind of print like here. You can do it with shirt with stripes.

Renkten korkmayın, su yeşili rengi çok güzel, üstüne daha koyu bir tşört ya da ceket tercih edebilirsiniz. Her zaman denge! Böylece cesur parçaları da tarzınıza ekleyebilirsiniz.
Dont afraid of color, this kind of green is very nice. You can wear darker top. Always balance! You can add some statement pieces with that balance.

koraycaner.com
Sevdiğiniz değişik renk bir pantolon üstüne 'her şeyle yakışacak' renklerden yani beyaz, siyah gömlek veya tşört giyebilirsiniz. Eski görünümlü deri botlar da oldukça şık, yaz için süet loaferları tercih edin, yukarıdaki fotoğraflarda var.
You can wear colorful pants with white or black sihrts. Old schools leather boots are so good but for summer you can prefer to wear loafers in suede.

Dergilerden yararlanın / Magazines:
esquire.com
Burada şort seçeneklerini görüyorsunuz. Dizin biraz üstünde şortlar şık bir seçim için bence en ideali, 'standard chinos' diyorlar. Bermudalar zaten her zaman güzel duruyor. Dockers'dan güzel kesim ve renklerini bulabilirsiniz, oldukça kaliteli. 
Shorts which place over the knee are so fashionable called standard chinos. Bermudas are also nice. You can find ones with quality from Dockers.

http://www.gq-magazine.co.uk/style
İlham için dergiler birebir. Bu dergilerin Türk versiyonları da fena değil ama yabancı olanlarda çok daha fazla ve değişik şey bulabilirsiniz. 
For inspiration, magazines are arelly efficient. 

Markaların AD-Campaign'leri çok ilham verici kombinler sunabilir  / AD-Campaigns:

massimodutti.com
Yaz için şık bir akşam yemeğine bu kıyafet çok uygun. Keten gömlek ve bej bir pantolon, koyu renk kemerle  çok güzel dengeleniyor. 
For summer, this outfit is very appropriate for chic dinner. Linen shirt and pants in beige have a balance with darker leather belt.

Burada yakadan çıkan desen farklı bir tarz yakalamak isteyenler için çok uygun. Aynı şekilde trikonun içinden çıkan gömlek kollarında da desen kullanabilirsiniz. 
Different print on collars are nice for those who want to catch a different style. You can use prints in shirts sleeves also. 

zara.com
Hipster tarzını görebilirsiniz burada. Lacivert şortun kesimi oldukça güzel, üstüne tşört ve ceketle giyebilirsiniz. Diğer resimde ise, ceket son derece şık.
You can see hipster style here. The cut of navy shorts is really nice, you can weat tshirt and jacket on top. 

hm.com
Gayet şık bir günlük kıyafet. Ceketin içine tşört her zaman beğenmişimdir, cool tşörtler tercih edin.
It is casual chic. Tshirt inside the jacket has always been a favorite of mine, prefer cool ones.

Burada da günlük spor bir kıyafet, içindeki tşörtün kesimi çok güzel, önü düğmeli, bence bu yaz onlardan edinin. 
Here you can see sport look, you can buy this kind of tshirt because the cut with buttons is nice.

Evet, sizler için günlük hayatta uygulayabileceğiniz kombinleri, ilham alabileceğiniz bazı siteleri gösterdim. Kendiniz için daha detaylı bir styling isterseniz, bigegursoyblog@gmail.com'dan bana ulaşabilirsiniz. Bana güvenin ve tavsiyelerimi uygulayın :)

So, I have demonstrated you outfits that you can apply in daily life and some websites that can inspire you. If you want more detailed styling for yourself, you can mail me at bigegursoyblog@gmail. Count on me and apply my suggestions :)

0 comments:

Post a Comment

Caramélisée All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger