Lomography

7.23.2012


Lomography is the new run of today, now you can see the nice post about it from my bf Gökhan Sepit who is really into photography:
First, I have to mention about we are living in a period which analog or manual world dissapears. However, generally nostalgia is created in these times whether it is because of need or marketing. Of course, this can be an opportunity for people who wonder about nostalgia. I am the one who is trying to use it. 
I am into photography for many years and I want to share with you 'Lomography' which is all about a philosophy. Actually, this is a photography style which is analog and reflective of 60's. Also, it is trying to show the pleasure of taking pictures without seeing it. It is full of surprise, isn't it?
I bought a new Lomo which is the model Diana F+ and belongs to 1960. It is made of plastic but since its objectives are plastic, opacity is really amazing and it gives you photos with full of art. 
It works with film of 120mm but you can also buy a back with 35mm film. It has a good flash and you can have photos in different colors with colorful pieces called 'Gel'. You can connect this flash with your DSLR camera with a connection of Hotshoe... 
Soon, I will show the photos of Lomography. Don't forget, it is full of surprise :) 
For detail: http://www.lomography.com.tr/


Lomography yeni fotoğraf furyamız, şimdi size fotoğraf ile yakından ilgilenen erkek arkadaşım Gökhan Sepit'in yazdığı yazıyla başbaşa bırakıyorum:

Dünyada furya haline gelmiş ve ülkemizde henüz herkesin haberdar olmadığı bir şeyi paylaşmak istiyorum sizlerle. Tabi konuya girmeden önce şundan bahsetmeliyim ki; analog ya da diğer bir deyimle manuel dünyanin tamamen yok olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Otomatik olmayan hiçbir şeyin tercih edilmediği bu dönemlerde artik ihtiyaçtan mi yoksa pazarlamanın getirdikleri dolayisiyla mi bilinmez bir nostalji, geriye dönüş zamanlari yaratilir. Tabi meraklilari icin bu zamanlar bir fırsat olabilir. İşte ben bu firsati kullanmaya çalişanlardanim.
Birkaç yılı aşkın süredir fotoğrafla uğraşıyorum ve bahsetmek istediğim konu, bir felsefe adı olan 'Lomography':
Bu aslında bir teknik ve analog yaşam tarzının kendimize göre ifadesidir. Fotoğraf çekmeyi seven biri olarak kisa bir süredir okuyorum ve takip ediyorum bu furyayı, kısacası analog ve 60'ları yansıtan fotoğraflar çekme tarzıdır bu 'Lomography'. Aynı zamanda, görmeden fotoğraf çekmenin zevkini anlatmaya çalışır.
Bir çok ülkede yayıldı fakat bizim ülkemizde pek yanaşılan bir teknik ya da hobi olacağını sanmıyorum.
Ben nostaljiyi sevenlerden biri olarak bugün kendime bir Diana F+ modelini edindim.1960 modeli Lomo'nun plastik bir formati aslinda makina ama objektifleride plastik olduğu için ışık geçirgenlikleri cok fazla ve fotoğraflar harika sonuçlar veriyor.
Retro tarzini istediğiniz renk ve tasarımlarla süsleyebilirsiniz fakat bu işte asıl önemli olan felsefe yani fotograf çekerken onemli olan ne çektiğin değildir o an' i yasaman önemlidir begenmediğin fotografi sildiğin zaman hiçbir anlami yoktur çekmenin ama filmli makinada özenle çekersin ve merakla beklersin acaba ne cikacak diye. Daha sonra banyodan çıkacak filmleri paylasıp derinlere inebilirim.
Makina 120'lik film ile çalışıyor ama bir back (arka taraftaki kısım) satın alarak 35mm film ile de çalıştırabiliyoruz.
Harika bir flash'ı var "Jel" denilen renkli parçaları flash in önüne geçirerek renk renk fotoğraflar elde edebiliyoruz. Bu flash'ın en guzel yanı ise kutudan çıkan bir Hotshoe bağlantısı ile tüm DSLR  makinalar ile senkronize çalışabilmesi...
Yakında sizlerle bu makinayla çektiğimiz fotoları da paylaşacağım. Unutmayın, sürprizlerle dolu :)
Detaylı bilgi için: http://www.lomography.com.tr/

0 comments:

Post a Comment

Caramélisée All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger