Şirince Continues

8.28.2012


Oh these internet problems, it lead me not to write for 2 days, one day if all internet around the world closes down, I wonder what we would do. Whatever, I continue to our roadtrip story with Şirince where is a little village. Şirince means 'like cute' and here is a really cute village :) Just like Ephesus there are many tourists visiting here. The popular thing about Şirince is wine, which makes me so happy because I am a totally wine person. You can find many places where you can taste wine, especially fruit wines. Apple wine is the best. Staying at Şirince was totally spontaneous, we found a perfect boutique hotel called Kırkınca Houses, if you have a chance to go Şirince, you should definitely stay there. It was really relaxing, at night everywhere closes, totally silent and you are with people living in the village. You can taste lots of wine and have a chat. Şirince is a perfect place to enjoy and relax.

Ah şu internet problemleri, 2 gündür yazamamın sebebi bu oldu, hakkaten bir gün internet tamamen kesilse ne yapacağız merak konusu. Her neyse yaptığımız araba turuna Şirince'den devam edeceğim şimdi. Burası küçük, ŞİRİN bir köy :) İlk adı Kırkınca'ymış, bizim kaldığımız yerin adı da Kırkınca'ydı. Daha sonra Osmanlılar buraya Çirkince demişler, burada Rumlar yaşarmış. Sonunda Şirince olmuş ismi, aynı Efes gibi burada da birçok turist var ve çok kalabalık. Ben bir şarap insanı olarak, burada bayram ettiğimi söyleyebilirm. Şirince'nin şarapları ünlü özellikle de meyva şarapları, üzüm bağları var ve her köşede şarap tadacak bir yer bulabilirsiniz. Biz oraya gittiğimizde öğlendi ve daha kalacağımıza karar vermemiştik, o yüzden şarap tatmayı düşünemedik bile, sonuçta oradan Bodrum'a gidecektik. Şirince köyünde gezimizi yaptıktan sonra kara kara düşünür olduk. Yorgunuz, buradan çok keyif aldık, en iyisi bir otellere bakalım. Süper bir butik otel bulduk ve orada kalmaya karar verdik. Eğer Şirince'ye giderseniz aşağıda da fotosunu göreceğiniz Kırkınca Evleri'nde kalmanızı tavsiye ederim. Bizim için inanılmaz bir dinlenmece oldu, akşam her yer kapanıyor, o kalabalıktan eser kalmıyor, sessiz ve sakin. Köyün ahalisiyle başbaşa kalıyorsunuz. Yapacak en güzel şeyi söyleyeyim size; bol bol şarap tadıp muhabbet etmek. Bir sürü meyve şarabı var, çok bayılmadım biraz şerbetimsi ama elma şarabını tavsiye edebilirim. Keyif ve dinlenmek için Şirince köyüne mutlaka uğrayın.  

















Our hotel:


My straples dress for the night:









14th August, Şirince


1 comments:

  1. Şirince'mizden ve tesisimizden bu güzel kareleri bizlerle paylaştığınız ve yazınızda bizden övgüyle bahsettiğiniz için çook teşekkürler , yine bekleriz .

    Mustafa Yıldırdı
    Kırkınca Houses & Hotel
    Şirince Köyü,Selçuk/İzmir

    ReplyDelete

Caramélisée All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger