Son Sigaramsın

12.13.2011



Sigara zararlıdır... 'Hadi ya' deyip dalga geçmeye başladınız bile değil mi? Sigara paketini ilk bulduğumuzda, aklımdan geçenler: "Acaba içsem mi bir tane kahveyle iyi gider", "Aman yok ya, üstüm kokar şimdi", "Olsun ya bir taneden bir şey olmaz" oldu. Normalde sigara içmiyorum ama sanki önümdeki kocaman bir çilekli pastaymış gibi tatmak istedim. Sonra saçmaladığımı fark edip daha da saçma bir şey düşündüm, dedim ki: "Hadi satalım bunu". Tabii işi dalgaya vuruyoruz, ama ciddiydim, normal fiyatının altında olduğunu duyduklarında satın alacak yüzlerce kişi biliyorum. Sonra bir anda arkadaşım Barış: " Bence insanlık adına güzel bir şey yapıp bu sigaraları kırıp çöpe atmalıyız." dedi ve resimlerde gördüğünüz gibi yaptık. İnsanlığı mı kurtardık, hayır. Ama yapılması gereken buydu, gerçekten içim rahat etti. Bugün de sigaranın sahibinin arkadaşım olduğunu öğrendim, çok komik oldu tabii, çok güldük ama onun için bu kadar komik olmasa gerek :).









Çevremde sigara içen çok sevdiğim insanlar var başta annem olmak üzere. Şimdi burada sigaranın zararlarından bahsetmeyeceğim tabii ki, herkes biliyor zaten ama durumun ne kadar vahim olduğunu farkında olmalarını diliyorum sadece. Bunu okurken çok yakın arkadaşım deli oluyor eminim, ama sadece kimsenin alışkanlığın kurbanı olup sevdiklerine de aynı acıyı çektirmelerini istemiyorum. Ben hiç mi içmedim, çok içtim ama neyse ki alışkanlık yapmadı. Herkesin kendi seçimi; sigara içen herkesin başına kötü şeyler gelecek diye bir kaide de yok ama ben bu yüzden hiçbir yakınıma zarar gelsin istemiyorum ki bir tanesine geldi bile. 


Biliyorum, çok drama yaptım, amacım hiçbir şekilde bu değil ama bunu da buradan söylemezsem rahat edemeyeceğim, sadece kimse körü körüne bir şeye bağlanıp o konu hakkındaki farkındalığını köreltmemeli, bu hayattaki her alışkanlığımız için geçerli...

1 comments:

Caramélisée All rights reserved © Blog Milk - Powered by Blogger